„Us and Them” in varianta „la cafea cu tudose”…

„Us and them/And after all we’re only ordinary men” (Pink Floyd – Us and Them). Desi se pare ca nu toti suntem oameni obisnuiti… unii sunt mai „obisnuiti” decat altii… Cu compromisurile…

A trecut aproape un an de cand, in urma oceanului de oameni iesiti in Piata Victoriei pentru a protesta impotriva unui guvern schiop, cu o mentalitate de sorginte comunista, in Piata si nu numai, a ramas o insulita de oameni care, ca sa folosesc o sintagma prea des uzitata, au tinut aprinsa flacara protestelor, chiar si cand temperaturile jonglau intre un minus cu doua cifre si un plus care incepea cu 4.

De aceea, parafrazand celebrul manifest „J’accuse”, al lui Emil Zola, din 1898, voi spune si eu – ca unul dintre cei aflati in strada, din ’89 incoace, ca unul ce nu am facut compromisuri cu nicio putere – nici inainte, nici dupa ’89 – : declar ca nici atunci, nici acum, nu m-am considerat „reprezentat” de cineva, ci doar de optiunea mea si a milioanelor de romani pe care nu i-a scos nimeni din casa…

De aceea, intentia anumitor reprezentanti ai anumitor grupari asa numite civice de a-si bea cafeaua cu tudose mi se pare o rusine! S-a uitat oare impotriva cui se striga de un an incoace? S-a uitat a cui demisie se cere, in fiecare zi, in strada? S-a uitat ce a insemnat in politica damboviteana compromisul, de atatea ori practicat cu nonsalanta si cinism? S-a uitat chiar tot? Ce beneficii ar aduce acest demers, fata cu o putere care pune jandarmii sa amendeze si sa violenteze protestatarii?… Sau ati uitat ca tudose este seful unui cabinet din care fac parte ministrii ce au intors in doar cateva luni tara pe dos?

Se uita ca Uniunea Europeana ia act exact de aceste derapaje ale exact acestui guvern, condus de exact acest PM ce ii va servi cu cafea si vorbe dulci, de propaganda, pe „initiatori”… ? Domnilor, iesiti macar intr-o seara in Piata, acolo, la gardul din fata guvernului Tudose, luati pulsul celor de acolo si apoi… reflectati la gesturile voastre cel putin pripite… !

Si da… „J’accuse”!

Sorin Alexandru Sontea

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.