„Under” va fi primul restaurant subacvatic din Europa

In Europa se va deschide in 2019 primul restaurant subacvatic. Lucrarile vor incepe in februarie 2018, in cel mai sudic punct al coastei Norvegiei, conform declaratiilor arhitecților norvegieni care l-au proiectat. Structura de beton are, conform proiectantilor, o fereastră panoramică largă de 12 metri și este concepută pentru a deveni parte a mediului marin.

Restaurantul a fost proiectat de firma de arhitectură norvegiană Snøhetta, cunoscută pentru proiecte ca: Opera si Baletul National Norvegian și Biblioteca Alexandrina din Egipt. Denumit  „Under„, restaurantul va cobora pana la cinci metri sub suprafata marii, avand pereti groși, proiectați să reziste la cele mai vitrege condiții marine.

„Under” – vedere interioara

Unicitatea acestei cladiri consta in modul in care leaga natura marina de tarm și in solutia ingenioasa prin care se poate cobori în siguranță de pe mal, prin acest paralelipiped de beton, catre adancurile marii, in felul in care clientii sai vor experimenta ceea ce în mod normal nu s-a experimentat pana acum „, a declarat Rune Grasdal, arhitectul principal al proiectului.

(sursa: edition.cnn.com)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.