Un razboi nedrept cu arme nedrepte – gaz otravitor asupra rebelilor sirieni

Sirienii se luptă pentru supraviețuire în mijlocul unui război cu gazele otrăvitoare ale lui Assad. Ca sa transmita de-acolo, jurnalistii de la HuffPost au folosit WhatsApp! Există încă internet în enclava rebelă de lângă Damasc, care a fost asediata de regimul sirian timp de cinci ani. WhatsApp-ul este singurul link spre exterior.

Armata presedintelui sirian Bashar Assad incearca sa izoleze si sa curete zona, unde se spune ca aproximativ 400.000 de oameni sunt prinsi in capcana. În ciuda unei rezoluții a Organizației Națiunilor Unite, care a solicitat sâmbătă o încetare a focului de 30 de zile, guvernul a continuat să bombardeze regiunea duminică și luni.

„Este a opta zi la rand de cand bombele cad una dupa alta „, relateaza reporterul Husari pentru HuffPost. Operatorul, care a avut sediul în Ghouta timp de cinci ani, se oprește pentru o clipă ca și cum ar vrea să se asigure că raidul aerian sa terminat. „Bombardamentul a devenit mai intens”, spune el.

În disperare, oamenii din Ghouta și-au căutat refugiul în subsoluri. Dar, din moment ce rapoartele despre atacurile reînnoite de gaze cu clor au început să se repete, nici subsolurile nu mai prezinta siguranță.

(sursa: HuffPost)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.