darwin

Un exemplar unic din „Originea speciilor” adnotat de Darwin va fi scos la licitatie

După ce a ocolit cercetătorii timp de zeci de ani, o copie a  „Despre originea speciilor”, cu adnotari scrise de mîna lui Charles Darwin a ieșit la iveală și urmează a fi scoasa la licitatie luna viitoare.

Christie’s a estimat intre 300,000 si 500,000 lire sterline cartea adnotată, despre care spune ca va permite „pentru prima oară o citire precisă a reviziei exacte ale lui Darwin, fără „voalul” anumitor interpretari și traduceri … si ca va oferi o perspectivă asupra metodei sale de lucru„.

Modificările lui Darwin au fost făcute pe un set complet de foi libere din cea de-a treia ediție a capodoperei sale, pe care a trimis-o traducătorului german pentru includerea în cea de-a doua ediție germanăDespre originea speciilor prin mijloacele selecției naturale” sau „Conservarea  raselor favorizate in lupta pentru supravietuire„. Modificările au fost apoi integrate în cea de-a patra ediție în limba engleză și în toate versiunile ulterioare ale cărții, ceea ce înseamnă că acestea constituie textul definitiv al lucrării științifice originale”.

Copiile adnotate de el sunt incredibil de rare„, a spus Meg Ford, specialistul casei Christie’s. „Acest lucru îl arată cu adevărat angajat in textul respectiv„.

(sursa: theguardian.com)

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.