Un Dumnezeu al judecatii poate fi si un Dumnezeu al Iubirii?

In Crestinism, Dumnezeu este deopotriva un Dumnezeu al iubirii si al dreptatii. Multi au o problema cu asta. Ei sunt de parere ca un Dumnezeu care iubeste nu poate fi si un Dumnezeu care  judeca.

Ca multi alti pastori Crestini din societatea noastra, am fost intrebat de mii de ori “Cum poate un Dumnezeu al iubirii sa fie in acelasi timp un Dumnezeu plin de furie si manie? Daca este iubitor si perfect, ar trebui sa ierte si sa accepte pe toata lumea. Nu ar trebui sa se infurie.” De fiecare data imi incep raspunsul prin a sublinia ca toti cei care iubesc sunt uneori plini de furie tocmai datorita dragostei pe care o poarta. Daca iubesti pe cineva si vezi pe altcineva ruinandu-i viata – sau chiar pe el sau ea auto-ruinandu-se – sunt toate sansele sa devii furios.

Asa cum Becky Pippert scrie in cartea ei ‘Hope Has Its Reasons’: “Ganditi-va ce simtim atunci cand vedem o persoana pe care o iubim, devastata de actiuni nechibzuite. Vom raspunde cu o blanda toleranta asa cum am reactiona fata de niste oameni straini? Dimpotriva… Nu mania este opusul dragostei, ci ura, care in forma ei finala se transforma in indiferenta… Furia lui Dumnezeu nu este o explozie capricioasa, ci este o opozitie stabilita impotriva cancerului… care distruge pe dinauntru rasa umana pe care El o iubeste cu toata Fiinta Lui.”

Biblia spune ca furia lui Dumnezeu izvoraste din dragostea si incantarea Lui pentru ceea ce a creat. El este manios pe rautate si pe nedreptate, acestea distrugandu-i pacea si integritatea. DOMNUL este drept în toate căile Sale şi plin de îndurare faţă de tot ce a făcut! DOMNUL este păzitorul tuturor celor ce-L iubesc, dar îi nimiceşte pe toţi cei răi. (Psalmii 145:17; 145:20)

Extras din cartea lui Timothy Keller, ‘The Reason for God’ (traducere Dan Puscasu)

Rubrica ingrijita de Dan Puscasu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.