Un cuplu celebru al muzicii country din SUA cere un control strict asupra armelor de foc

Starurile muzicii country, Faith Hill și Tim McGraw  pledeaza pentru un control strict al armelor de foc.

Intr-un nou interviu din prestigioasa revista Billboard, aparut la mai puțin de două săptămâni după tragica intamplare din Las Vegas, in care un individ a impuscat 60 de persoane și a ranit alte zeci – fapt ce a devenit cea mai mare crima in masa din istoria Statelor Unite – celebrul cuplu de artisti ai genului country militeaza pentru interzicerea posesiei armelor militare de catre persoanele civile.

Uite, sunt vânător de păsări – îmi place să trag in aripi, spune McGraw. Cu toate acestea, există un bun simț necesar atunci când vine vorba de controlul armelor. Ei vor să facă referire la al doilea amendament de fiecare dată cand se intampla ceva. Nu este vorba de al doilea amendament.

Referindu-ma la tragedia din Las Vegas, noi cunoastem mulți oameni acolo„, a spus Faith, reporterului. „Doctorii care i-au tratat pe raniți, au văzut răni exact ca cele din razboi. Nu este in regula. Armele militare nu au ce cauta în mâinile civililor. Responsabilitatea fiecăruia, inclusiv a guvernului și a National Rifle Association, este să spună adevărul. Cu totii vrem o țară sigură”.

Miercurea trecuta, lumea muzicii country a sărbătorit in Nashville, Country Music Association Awards – premiile anuale americane ale genului – unde fost comemorate victimele din Las Vegas. Gazda, Carrie Underwood, a spus că a fost „un an marcat de o tragedie care a avut impact asupra multor vieți”, dar multi au criticat starurile pentru că nu au vorbit explicit despre necesitatea unei legislații mai stricte de prevenire a unui astfel de masacru.

(sursa: huffingtonpost.com)

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.