UB intra maine in greva japoneza!

”Senatul Universităţii din Bucureşti solicită Ministerului Educaţiei Naţionale anularea imediată a repartizării locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 şi revenirea la cifra de şcolarizare aferentă anului universitar anterior, până la elaborarea şi implementarea unor criterii juste şi transparente”, arată un comunicat al Universității București, după ce Senatul a votat în uninanimitate o declaraţie de poziţie referitoare la decizia Ministerului Educaţiei Naţionale privind alocarea cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2018-2019.

 

Senatul Universității atrage atenţia că „Ministerul Educației Naționale nu a prezentat niciun fel de criterii obiective de repartizare a cifrei de școlarizare către universități”. Mai mult, potrivit Senatului, Ministerul Educației ”a înlocuit în mod abuziv membrii CNSPIS, consiliu care, la solicitarea Ministerului, a elaborat o propunere echilibrată de metodologie de alocare a cifrei de școlarizare, propunere care a fost în consultare publică în decembrie 2017 – ianuarie 2018”.

 

Mai mult, Senatul UB consideră că „afirmația ministrului Educației Naţionale potrivit căreia Universitatea din București nu trebuia să primească de la ARACIS grad ridicat de încredere a afectat grav demnitatea comunității universitare vizate. Ne așteptăm ca domnul ministru să facă un gest de onoare, cerându-și public scuze celor pe care i-a jignit”.
(sursa: hotnews.ro)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.