Tudorel Toader „in absentia” la raportul DNA

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat marți, la CSM, că declină invitația de a participa la acest eveniment, supărat că șefa DNA nu i-a trimis în avans raportul.

„Pe mine nu m-a convins nimic din contraargumentele dumneavoastră. (…) Sigur, nu va judeca doar Secţia de procurori. Vor judeca românii. Convingerea mea este că adevărul va ieşi la suprafaţă. Adevărul trebuie ştiut. Dumneavoastră spuneţi că totul este perfect. V-am contrazis prin cele notate în raport. Spuneaţi că aveţi deschidere la dialog. Foarte bine. Mâine aveţi bilanţul. Mi-aţi trimis şi o invitaţie. Vă mulţumesc, dar nu voi veni”, a spus Toader, după ce Kovesi a răspuns la toate cele 20 de acuzaţii din raportul ministrului Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la şedinţa de prezentare a raportului privind activitatea  Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe anul 2017, a anunţat, luni seară, Administraţia Prezidenţială. 

Raportul de activitate al DNA va fi prezentat de procurorul şef Laura Codruţa Kovesi, de la ora 11.00, iar evenimentul va avea loc la Cercul Militar naţional.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.