Tensiunile cresc in Peninsula Coreeana

Tensiunile din Peninsula Coreeană au crescut pe parcursul săptămânii, astfel ca o escadrila de avioane invizibile F-22 Raptor ale SUA s-a mutat în regiune, in timp ce unele surse oficiale din Coreea de Nord și SUA au declarat că șansele de război sunt în creștere.

Retorica belicoasa a Coreei de Nord s-a facut auzita in doua randuri : sâmbătă, o declarație a ministrului de Externe spune că președintele american Donald Trump „cerseste un război nuclear” prin ceea se numeste „un joc nuclear hazardat  extrem de periculos în Peninsula Coreeană”.

O zi mai târziu, un comentariu din ziarul Rodong Sinmun din Phenian, dat de agenția oficială centrală de știri coreene, spune că exercițiile comune aeriene SUA-Coreea programate de luni până vineri reprezintă o „provocare periculoasă” împingând regiunea ” spre un război nuclear.”

Din partea SUA, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, HR McMaster, a declarat, sâmbătă, la o conferință din California, că șansele de război din Peninsula Coreeana cresc zilnic.
Cred că ele cresc în fiecare zi, ceea ce înseamnă că suntem într-o cursă, într-adevăr, suntem într-o cursă pentru a putea rezolva această problemă„, a declarat McMaster.

McMaster a făcut acest comentariu când a fost întrebat dacă lansarea de marti, de către Coreea de Nord a unei rachete balistice intercontinentale a mărit sansele de razboi.

(sursa: internet)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.