ARA San Juan

Submarinul disparut ARA San Juan a incercat sa contacteze baza

Desi conform rapoartelor, submarinul argentinian dispărut a încercat fără succes să contacteze bazele navale de șapte ori, un ofițer superior din marină a declarat duminică că nu există niciun indiciu că apelurile au venit de la ARA San Juan.

Apelurile sunt analizate, dar nu avem dovezi clare că au provenit de la acea unitate marina„, a declarat Gabriel Gonzales, responsabilul bazei unde submarinul trebuia să sosească duminică.

Duminica, ministerul apărarii a declarat că apelurile au ajuns la diferite baze între orele 10:52 a.m. și 3:42 p.m.

Am primit șapte apeluri prin satelit, care probabil au provenit din submarinul San Juan, lucrăm din greu pentru a-l localiza.” Pentru familiile celor 44 de membri ai echipajului: „Sperăm că ii veți avea acasă în curând „, a spus ministrul argentinian al apărării, Oscar Aguad.

Armata lucrează cu o companie americană specializată în comunicatii prin satelit pentru a determina locația submarinului care a dispărut acum trei zile.

Submarinul ARA San Juan și cei 44 de membri ai echipajului avea ruta prin Oceanul Atlantic de la o bază din arhipelagul sudic al Argentinei,Tierra del Fuego, până in portul lor de origine din Mar del Plata. Submarinul trebuia să ajungă la destinație duminică. El a fost reperat miercuri în Golful San Jorge, la câteva sute de kilometri de coasta regiunii Patagonia din sudul Argentinei și aproape la jumătatea distanței dintre baze.

(sursa: The Guardian)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.