Romania ramane fara piloni…

Miercuri, 8 noiembrie, guvernul PSD/ALDE a decis, pe langa o aberanta trecere la angajat a contributiilor salariale, si scaderea procentului contributiilor la pilonul II de pensii… De la 5,1 %, la 3,75 %!

Ce inseamna acest lucru? Simplu… o scadere drastica a pensiilor private cu 20% si o trecere ilegala a acestor procente ce reveneau angajatului – gestionate in prezent de companii private, companii ce investesc la randul lor aceste sume, aducand un profit contributorului – in sacul gaurit al bugetului de stat

De ce prefera guvernantii aceasta formula? Pentru a acoperi, iar si iar, deficitul bugetar real, provenit dintr-un mecanism populist de promisiuni electorale ce si-au demonstrat, in doar 11 luni de guvernare, lipsa de sustenabilitate din punct de vedere financiar.

Sumele ce se strang lunar la stat, la bugetul pensiilor, se cheltuie instantaneu platind pensiile de acum, fara a aduce niciun profit sau dobanda, pe cand cele pe care companiile private de asigurari le investesc, la randul lor,  aduc in timp profituri contribuabilului.

Romania se afla in plin marasm economic! Demonstram o lipsa totala de predictibilitate, guvernul apasa cu genunchii pe umerii firavi ai firmelor mici si mijlocii si mai ales pe umerii celor ce inca muncesc aici, in Romania, sperand intr-o pensie decenta… 

Sorin Alexandru Sontea

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.