Rise Project: Din acest punct, banii pleacă direct în cardul lui Dragnea Junior. Destinație finală.

Fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin, preia patrimoniul de lux al corporației Tel Drum. A început operațiunea luna trecută, înainte ca societatea urmărită penal să-și ceară falimentul, printr-un instrument financiar de familie conectat direct la cardul personal. Tabloul insolvenței Tel Drum reflectă mișcări noi de trupe în gruparea “Dragnea”.

Dragnea Junior a cumpărat mai multe proprietăți de la corporația teleormăneană. Transferul imobiliar se regăsește în dosarul de insolvență, pe lista cu proprietățile înstrăinate în ultimele șase luni și sumele încasate – depusă de avocații Tel Drum.

Sunt patru proprietăți care alcătuiesc împreună un domeniu total de 3,9 ha, la intrarea în Turnu Măgurele.

Piesa de rezistență e fosta vilă de protocol a partidului comunist, cu piscina și acareturile aferente. Celelalte trei sunt terenurile care o înconjoară, luate și ele la pachet.

Tel Drum le-a vândut pe toate lui Dragnea Junior cu aproape 106.000 euro (493.601,36 lei).

Tranzacția a avut loc pe 9 ianuarie, cu opt zile înainte ca cererea de insolvență a corporației să fie înregistrată la Tribunalul Teleorman. Contractul poate fi anulat la cererea lichidatorului, dacă acesta consideră că vânzarea s-a făcut în dauna creditorilor.

Cumpărătorul oficial: o firmă (Zooveg 2010) în care fiul de 29 de ani al președintelui PSD deține 70% din acțiuni.

Îi are aici ca asociați minoritari pe Ilie Dragne și Gabriel Putineanu, doi apropiați ai familiei.

Primul e consătean cu Dragnea Senior și omniprezent în toate afacerile lui Dragnea Junior. Mai e cercetat și într-un dosar de evaziune, fiind săltat de mascați anul trecut, pentru 24 de ore, cu prilejul unor raiduri complexe ale DIICOT. Atunci a fost vizată inclusiv ferma de porci a lui Dragnea Junior pe care Ilie Dragne o administrează.

Al doilea e fratele lui Mihai Putineanu – finul lui Liviu Dragnea, căsătorit cu o verișoară a Bombonicăi și fost director în Consiliul Județean Teleorman.

Finul Putineanu la o reuniune electorală

Intrat în afaceri, finul Putineanu a devenit finanțator și activist de frunte la PSD. Ferma lui de vaci (Agrotrust) a încasat de-a lungul timpului peste 25 de milioane de la Tel Drum, dar a și plătit facturi private către realizatori Antena 3 sau firme-fantomă. Detalii, AICI

Prin firma (Zooveg 2010) care a preluat vila PCR, Dragnea Junior controlează și afacerea cu silozurile din Teleorman (Gransiloz), dezvoltată în cooperativă cu Tel Drum. Peste 18 milioane de lei au rulat împreună cele două entități.

Nu-i prima dată când fiul șefului PSD tranzacționează proprietăți cu Tel Drum prin aceste companii. În 2016, el ceda corporației domeniul de vânătoare deținut de Gransiloz și folosit de tatăl lui pentru întâlniri cu membri importanți ai partidului. Pădurea a fost transferată în contul unei datorii de 700.000 de euro. Detalii, AICI

Mai mult: în sistemul integrat al grupării, Tel Drum a garantat și creditele bancare obținute de aceste firme ale lui Dragnea Junior.

Cert e că fluxul banilor pe traseul Tel Drum – Gransiloz se capitalizează în firma-mamă (Zooveg 2010).

Din acest punct, banii pleacă direct în cardul lui Dragnea Junior. Destinație finală.

Un extras personal de cont bancar al lui Dragnea Junior arată cum se închide cercul banilor publici în familia șefului PSD. Documentul a fost emis de sucursala CEC Bank din centrul Alexandriei și acoperă ultimul trimestru al anului trecut (6 septembrie  – 15 decembrie 2017).

E contul în care fiul lui Liviu Dragnea încasează profitul direct.

Se scurg aici dividendele de la firma (Zooveg 2010) prin intermediul căreia Juniorul a preluat vila PCR de la Tel Drum. De exemplu, 647.312 lei a încasat în perioada septembrie – decembrie, în patru tranșe.

Cu 371.000 de lei, peste jumătate din bani, și-a capitalizat celebra fermă de porci (Ferma Salcia).

Restul s-a împărțit în familie.

Citești această investigație fiindcă îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din instituțiile statului, crima organizată și cum te afectează toate astea, poți dona aici!

Pe 22 noiembrie, Dragnea Junior i-a trimis 4.600 de lei surorii sale, Alexandra Maria, cu titlul de cadou. Iar cinci zile mai târziu, pe 27 noiembrie, a venit și adevăratul cadou sub forma unui act de donație: 47.000 lei de la frate, la soră. Adică din dividendele Zooveg 2010.

Monitorul Oficial confirmă tranzacțiile bancare: din iulie 2017 până în ianuarie 2018, Dragnea junior a încasat de la Zooveg dividende ce însumează 2.637.629 de lei (peste 500.000 de euro) – pe anii 2015 și 2016. Cea mai recentă tranșă, de peste 2 milioane de lei, a fost încasată în luna ianuarie.

Juniorul a transferat și profitul Gransiloz, pentru aceeași perioadă, în conturile Zooveg imediat după Crăciun, pe 27 decembrie 2017. În total, 6.892.289 de lei (1,5 milioane de euro).

Altfel, atât Zooveg cât și Gransiloz au terminat anul trecut pe minus în registre.

(sursa: riseproject.ro)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.