#rezistentii si #globina lor

Era foarte clar, incepand inca din ianuarie-februarie anul de gratie 2017, cand tropaiam cu zecile (chiar sutele) de mii printre nametii din Piata Victoriei, ca marea aceea de oameni nu va ramane „unita ca un monolit” de-a pururea, ca nu va functiona ca o ostire de serviciu a civililor, ordonata, sub un singur steag, ci ca se va disipa in diverse formatiuni – grupuri civice, partide noi, independenti… – si aici vorbesc de cei care am ramas si dupa ce a trecut „moda” iesitului seara… ca e in trend!

Libertatea de opinie este un drept castigat cu sange in ’89… Libertatea de opinie corelata cu timpul alocat de fiecare dintre noi ingurgitarii uriasei cantitati de informatii care ne asediaza in aceste vremuri, pe mii de canale… ne dau dreptul sa fim deosebiti in ceea ce priveste modul nostru de a reactiona in diverse situatii, chiar daca aparent ne aflam de aceeasi parte a baricadei.

Asadar, valtoarea care apare from time to time pe FB, atunci cand masa critica a strazii scade pana la o cifra insignifianta, poate fi judecata ca o panica fara motiv. Dar, pentru ca exista si un dar (si nu darul nostru de a ne imparti in zmei si feti-frumosi) orice miscare civica – mai ales ca a noastra, ce tinde sa bata zilnic recorduri de longevitate – naste in multi dorinta de a deveni lideri… venita din interior, sau stimulata de papusarii care-si pun absolut intotdeauna scena in apropierea tumultului strazii si nu numai… Cine a trait Revolutia stie despre ce este vorba…

Iata deci, ca ceea ce ni se intampla acum este in fapt doar o organica difuzie a celulelor… si in acelasi timp a virusurilor. Pentru ca, oameni buni! Globina exista! Este o substanță organică, care împreună cu hemul(nucleul) formează hemoglobina. As putea deci sa inchei simplu, parafrazand: unde e globina noastra de iarna trecuta? Caci nuclee exista, slava Domnului! Si virusuri!

Sorin Alexandru Sontea

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.