Publicitatea politica din social media devine mai transparenta

Facebook a anunțat cateva măsuri pentru a face mai transparenta publicitatea politică din platformele de social media.

Agenții care promoveaza publicitatea politica vor trebui să-și declare identitatea și locația, iar postările lor vor avea o nota in genul „plătit de către”. Aceste masuri vin pe fondul afirmațiilor potrivit cărora grupurile susținute de ruși au folosit retelele sociale pentru a interfera cu alegerile din SUA.

Directorii executivi ai Facebook și ai altor giganți de internet vor fi chemati pentru o ancheta in cadrul Senatului, martea viitoare.  „Când vine vorba de publicitate pe Facebook, oamenii ar trebui să poată stii cine este agentul de publicitate și să vadă anunțurile pe care le rulează, în special anunțurile politice„, a declarat Rob Goldman, vicepreședinte al Facebook. Dand click pe informațiile „plătite de către”, utilizatorii vor putea vedea mai multe detalii despre agentul de publicitate, a adăugat el.

Testele pentru noile instrumente vor începe în Canada, cu scopul de a le pune în funcțiune în SUA, înainte de alegerile intermediare, din noiembrie 2018. Gigantii din social media doresc sa demonstreze ca se pot autoregla,  dupa ce au constatat ca grupurile sustinute de Rusia au folosit intensiv platformele de publicitate.

Martea trecuta, Twitter a anunțat de asemenea, măsuri similare pentru transparentizare, inclusiv adaugarea de etichete pentru anunțurile legate de alegeri și mai multe detalii despre cine le-a finanțat.

(sursa: bbc.com)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.