Primul obiect interstelar ajuns in sistemul nostru solar

Un mic asteroid este considerat primul obiect interstelar ce se confirma că a intrat în sistemul nostru solar de undeva în altă parte a galaxiei. Trecerea prin sistemele solare si miscarile intre stele au fost studiate mult timp de oamenii de stiinta din intreaga lume.

Aceasta este prima descoperire de acest gen„, a spus Paul Chodas, directorul de la Centre for Near Earth Object Studies. „Am așteptat această zi de zeci de ani.”

Asteroidul, de circa 400 de metri în diametru și viteza de 27 de mile pe secundă, se presupune că a intrat în sistemul nostru solar pe 2 septembrie, in acest an. Astronomii urmăresc cu mult interes obiectul pentru a încerca să afle mai multe despre originea și compoziția sa.

Davide Farnocchia, de la NASA, spune despre asteriod ca „merge extrem de repede și pe o astfel de traiectorie extrema” si că este în mod clar „pe cale să iasă din sistemul solar și să nu se mai întoarcă„. Privind mai atent la traseul obiectului, echipa de la NASA spune că asteroidul a venit din direcția constelației Lyra.

De mult timp am bănuit că astfel de obiecte ar trebui să existe, deoarece în timpul procesului de formare a unei planetei sunt evacuate o mulțime de materiale din sistemele planetare„, a spus Karen Meech de la Institutul de Astronomie.

(sursa: news.sky.com)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.