„Poluarea aerului este unul dintre cei mai mari ucigasi din epoca noastra”

Poluarea aerului nu este printre cauzele morții pe care medicii le enumeră în certificatele de deces, dar condițiile de sănătate legate de expunerea la poluarea aerului, cum ar fi cancerul pulmonar și emfizemul, sunt adesea fatale.

Poluarea aerului a fost responsabilă pentru 6,1 milioane de decese și a reprezentat aproape 12% din numărul total de decese din 2016, ultimul an pentru care datele erau disponibile, potrivit Institutului de Metrologie și Evaluare al Universității din Washington.

„Poluarea aerului este unul dintre cei mai mari ucigasi din epoca noastra”, a scris Philip Landrigan de la Scoala de Medicina de la Icahn din Muntele Sinai intr-un articol publicat in revista medicala The Lancet.

Dintre cele 6,1 milioane de decese cauzate de poluarea aerului în 2016, 4,1 milioane sunt atribuite poluării atmosferice în aer liber sau ambiental, potrivit IHME. O astfel de poluare provine din surse cum ar fi vehiculele, centralele electrice pe bază de cărbune și fabricile de oțel.

Poluarea aerului  din case sau din interior este o problemă mai presantă în țările cu venituri scăzute din cauza focului de la instalatiile pentru gătit și căldură și este legată de aproximativ 2,6 milioane de decese pe an.

(sursa: huffingtonpost.com)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.