Pedofilul putea fi prins in cateva ore…

Sunt printre cei amendati, „cu ocazia” unui mars de protest catre sediul DNA din iulie, in Bucuresti. Eu si inca 14-15 colegi de protest. Niciunul dintre noi nu a fost legitimat atunci, cand se presupunea ca am incalcat cu ceva ordinea publica. (In paranteza fie spus, amenzile au fost contestate si anulate ulterior de catre tribunal).

Amenzile ne-au venit la toti, acasa, la adresele de domiciliu, cu toate datele personale completate corect, si semnate de un martor (?). A fost foarte clar ca fusesem identificati dupa fotografiile pe care jandarmii ni le fac mereu, la orice actiune de acest gen si nu numai…

Si-atunci intreb, in mod legitim: daca noi am putut fi imediat indentificati si amendati, cum un individ care LUCRASE IN JANDARMERIE si CONTINUA SA LUCREZE IN CADRUL POLITIEI nu a putut fi gasit timp de 3 zile? Doar exista aceeasi baza de date, aflata in posesia Ministerului de Interne…

Mai mult, autoarea abonimabilei crime de la metrou a fost prinsa in 3-4 ore, dupa vizionarea filmarilor camerelor de supraveghere de pe peron.

Iata ca, de aceasta data, a fost mult mai complicat… De ce? Probabil ca nu vom primi foarte curand raspunsul la aceasta intrebare, desi, pot spune ca nu trebuie culpabilizati toti politistii, toti jandarmii etc. Sunt sigur ca marea lor majoritate isi fac treaba cum trebuie si cu profesionalism.

Sorin Alexandru Sontea

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.