Niste „pamblicari”, parol!

Astia sunt un fel de Mesteri Manole, doar ca la nivel de Dorei. Fluturasii pe ianuarie au luat-o razna – spre tarile calde?… Te uiti la ei si te crucesti… Albinosul de la finante sta sa carpeasca cate ceva, zilnic…  Niste pamblicari, parol!

Mamele s-au trezit ca le-au sutit si lor din banuti… In fond, ia mai lasati-o cu atatia copii, ca tot nu ne bucuram de ei… pleaca toti cand se fac mari! Aia de la sindicate s-au prins si ei, ca laptele covasit, ceva mai tarziu, ca-i discrimineaza babaietii… Niste pamblicari, parol!

Privatii s-au impartit in doua tabere… unii de au luat si altii de au dat, fie numele habarnistilor astia… raucuvantat! Doctorii s-au imbolnavit de gripa, oamenii s-au imbolnavit de gripa, oamenii mor de gripa si madam sanatate o zguduie ca nu e nicio epidemie… In fond, ia mai lasati-o si cu pensionarii, ca uite cati vin in Piata Victoriei… Niste pamblicari, parol!

Painea s-a scumpit, ouale s-au scumpit, in plin avant economic de tigru al Europei. Untul e prohibit, deja… doar babaietii din sparlament au crescut in burti si in gusi… si-n indemnzatii, normal! Cat despre japonezi… ia mai lasati-ma si cu japonezii astia, oricum sunt mici si cu ochii oblici si au avut si nucleara pe-acolo… Niste pamblicari, parol!

Da, da’ madam doi-de-v, de la vividele, i-a spus lui doi-de-t, de la iesi!, fost cadru didactic de dez- nadejde: aport! Ca-ti luam si tie osul… n-ai auzit ce-a zis kojacul nostru, si ala stie ce spune, ca are consilieri cu muschi… Niste pamblicari, parol!

Noapte buna facebook!… Buna dimineata, Romanie! Te-ai trezit?

Sorin Alexandru Sontea

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.