Masina fara sofer care va aduce pizza si hainele de la curatatorie

Doi ingineri care au lucrat la Google au construit un vehicul autonom pentru livrarea produselor alimentare, comenzilor de pizza sau a hainelor de la curățatorie. Nuro, o companie din Mountain View, California, a prezentat marți aceasta masina destinata livrărilor din comerțul local.

Compania intenționează ca mai multe vehicule de acest gen să facă livrări pe drumurile publice până la sfârșitul anului. De asemenea, dezvoltă si o altă versiune a vehiculului, potrivită pentru producția de serie.

Prototipul vehiculului curent este de aproximativ de înălțimea unui SUV, dar mult mai îngust decât o mașină tipică. Masina electrica dispune de patru compartimente exterioare – doua pe fiecare parte – pentru livrari separate. Fiecare compartiment poate fi adaptat pentru o utilizare specifică, cum ar fi gătitul unei pizza sau răcirea unui ambalaj. Compania nu a anunțat încă partenerii care intenționează să utilizeze aceste servicii. Vehiculul cântărește aproximativ o treime dintr-o mașină standard și este construit pentru medii urbane și suburbane.

„Putem folosi tehnologia self-driving pentru a livra orice, oricând, oriunde, pentru practic toate bunurile și serviciile locale”, a declarat co-fondatorul Nuro, Dave Ferguson, pentru CNN Tech.

(sursa: cnn.com)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.