Lupul dacic va fi logo-ul Romaniei in 2019, la Bruxelles

România va prelua preşedinţia Consiliului UE în 2019, iar logo-ul pe care îl vom arbora la Bruxelles va fi lupul dacic.

Decizia a fost luată în urma unui concurs organizat de Ministerul Afacerilor Europene. Din juriul de 19 persoane au facut parte reprezentanții unor agenții de publicitate, dar și jurnalisti. Surse din juriu au declarat pentru adevarul.ro că decizia în favoarea lupului dacic a fost luată cu o majoritate covârşitoare: 80%. În concurs au intrat 122 de propuneri, iar în primă fază au fost selectate 19 propuneri de logo.

Potrivit paginii oficiale a evenimentului de pe site-ul Ministerului Afacerilor Europene, anunțarea câștigătorului urma să aibă loc cel târziu azi, iar pe data de 9 noiembrie este programată ceremonia de acordare a premiilor și expoziția câștigătorilor.

Ministerul Afacerilor Europene, care pregăteşte preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România în prima parte a anului 2019, a organizat, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, un concurs pentru stabilirea logo-ului de ţară. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a dat o circulară prin care elevii şi studenţii erau îndemnaţi să propună un logo pentru România.
(sursa: Adevarul)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.