Lamborghini creeaza masina care se repara singura

Lamborghini a creat prima mașină sport din lume care se autorepara. Botezata Terzo Millennio – „al treilea mileniu” – în italiană, ea are capacitatea de a detecta și de a-si repara eventualele fisuri sau indoituri aparute pe corpul masinii.

Cu ajutorul unor senzori, mașina isi poate efectua propriul „control de sănătate”, pentru a detecta eventualele daune și pentru a se autorepara prin umplerea fisurii respective cu nanotuburi, pentru ca aceasta sa nu se mai extinda.

Supermasina a fost creată în colaborare cu cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Boston.

Stefano Domenicali, directorul și CEO al Lamborghini, a declarat: „Colaborarea cu MIT este pentru departamentul nostru de cercetare și dezvoltare o oportunitate excepțională de a face ceea ce Lamborghini a incercat intotdeauna: rescrierea regulilor in ceea ce priveste mașinile de super sport.

Masina are un sistem de stocare a energiei care îi permite să se încarce rapid și să dețină mai multă energie decât o baterie.

Profesorul Mircea Dinca, de la MIT, a adăugat: „Noua colaborare Lamborghini ne permite să fim ambițioși și să gândim dincolo de prezent în proiectarea de noi materiale care răspund provocărilor de stocare a energiei, pentru un vehicul sport electric”

Proiectul a început acum un an, dupa cum declara domnul Domenicali: „Exact acum un an am semnat un acord cu Programul MIT-Italia la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, care a marcat începutul unei colaborări între două entități proeminente pentru crearea unui proiect ce intenționează să scrie o pagină importantă în viitorul mașinilor de super-sport ale celui de-al treilea mileniu”.

(sursa: telegraph.co.uk)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.