Jandarmeritele noastre de toate serile…

Noi, cu ai nostri… occupy street – ei, cu prospaturi… jandarmi care abia absoivisera scoala… Faceau practica pe noi… Scriau – asa cum se pricepeau – procesele verbale… Multi dintre ei se uitau, luau lectii, in speciale tinerele fete, jandarmeritele… Multe fete… Se pare ca a te face jandarm-erita a devenit o optiune serioasa in randul sexului… frumos! Si din ce in ce… mai tare!

Care-i motivul, oare? Pai, in general e cam asa: a lucra la stat a devenit un lucru extrem de ravnit… fata de anii ’90, cand toata lumea voia la privat… unde se castiga mai bine… Minunatul sistem in interiorul caruia ne zbatem, din ’89 pana azi, democratia carpita de care avem parte, minunatele realizari economice ale fsn-ului de azi si de ieri, au facut ca azi slujbele de la stat sa fie mult mai „misto” decat cele de la privat. Pai cum nu? Intri la 8, pui de cafea, de FB, si la 3 jumate spargi usa… Iar leafa e de multe ori dubla decat la privat, unde lucrezi zi lumina….

Sigur, o slujba in jandarmerie nu e chiar cea mai comoda… dar, iata! Devine interesanta… Exact in perioada asta in care unii ca noi nu-i prea lasa sa le tihneasca… Si totusi, multe fete, ca proportie printre bobocii de aseara! Las sociologii sa afle secretul acestei abundente de tinere la inrolare in armata, pentru ca pana la urma tot serviciu comandat e.. Tot ordine primesti, trebuie sa le respecti, trebuie sa uiti de tot si de toate cand esti pe strada… mai ales la protestele noastre, cand amenintarile vin de multe ori din carucioare!…

Una peste alta, a fost ceva nou… Amenzi s-au dat, desigur… dar am fost si subiecte de practica… la rubrica „NU FACETI CA EI!”… Astia sunt dusmanii poporului, nu cucosii si gainile de sus, de la butoane, cu toata ignoranta lor cu tot! Pe ei, fetelor!

Sorin Alexandru Sontea

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.