In Zimbabwe „nu a fost un puci militar”, declara purtatorul de cuvant al armatei

Armata din Zimbabwe pare să fi preluat controlul asupra radiodifuziunii si transmisiilor televizate din tara, pe fondul unei puternice tensiuni din capitală și al rapoartelor care relatau despre explozii și focuri de armă.

Purtătorul de cuvânt al armatei din Zimbabwe declară că președintele Robert Mugabe și familia s-au aflat in permanenta „in siguranta si sanatosi, avand securitatea garantata„.

După ce militarii au preluat controlul asupra radiodifuziunii de stat, purtătorul de cuvânt al armatei, Generalul Moyo a spus că armata vizează doar „criminalii din jurul” lui Mugabe, pe cei care „comit delicte care provoacă suferințe sociale și economice”, cu scopul de a-i aduce în fața justiției.

Insistând că nu a fost vorba despre un puci, Moyo a spus că „de îndată ce vor fi rezolvate aceste probleme, situația va ajunge la normalitate”. Vă îndemnăm să rămâneți liniștiți. Cu toate acestea, îi încurajăm pe angajați și pe cei cu afaceri, din oraș, să își continue activitățile obișnuite„, a mai spus el.

Moyo a declarat că armata a reacționat deoarece  Zimbabwe Broadcasting Corporation a fost impiedicata să transmită luni o declarație a militarilor și astfel „situația din țara noastră s-a complicat”.

(sursa: theguardian.com)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.