Fetita cu mana robotica face istorie in baseball-ul american

Hailey Dawson, fetita cu o mana robotica, a facut istorie, sambata trecuta, in Major League Baseball (Campionatul american de baseball). Curajoasa fetita din Nevada, in varsta de 7 ani, de la Nevada a avut prima aruncare la jocul cu numarul 4 din World Series, in Houston, Texas.

Dawson s-a născut cu „sindromul Polonia”, o maladie foarte rară care impiedica dezvoltarea mainii si duce la deformarea acesteia. In prezent, ea folosește o mână robotică specializată, fabricata cu ajutorul unei imprimante 3D, care îi oferă posibilitatea de a face anumite lucruri cum ar fi să înțeleagă și să arunce o minge.

Mâna robotică este perfectă pentru Dawson, care iubește baseball-ul. De fapt, ea are un scop foarte clar pe care vrea sa-l realizeze cu ajutorul mainii sale: să execute prima aruncare, oficiala, la toate cele 30 de meciuri din MLB.

Povestea despre scopul sau a devenit virala, astfel incat fetita a primit nenumarate invitatii de la echipele din MLB din întreaga țară. Ea a aruncat prima oara pe terenul din Oriole Park, Nationals Park și acum pe Minute Maid Park.

Sâmbătă, Dawson a adăugat in World Series inca un reper pe lista sa, care face deja istorie in MLB.  Înainte de atacurile celor de la Houston Astros și Los Angeles Dodgers, ea i-a aruncat lui Jose Altuve, cea de-a doua baza de la Astros.

(sursa:  huffingtonpost.com)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.