Ele ministre, noi sinistrați!

Mă mir ce se mai miră lumea de miniștrii ceia agramați. Păi, oameni buni, ca să ajungi în guvernul Dăncilă e suficient să știi două cuvinte: DA, ȘEFU`! Cu cât legi mai multe vorbe peste astea două, cu atât riști să complici situația. Știi trei, cumva? Poate o să vrei să le folosești ca să-i răspunzi șefului înapoi, să creezi probleme prin Ministere. Păi nu are șefu` destule probleme, să-l mai încărcăm și cu-ale noastre?

Aaa, nu – asta te descalifică pentru post. Un ministru trebuie să fie un bun executant, nu un filosof. Ce, vrei să te caute în gură, să te verifice la dinți ca Liiceanu? Păi ce facem noi aici? Noi muncim, nu scotocim! Și apoi ce, ziariștii sunt mai grămătici? Hai să fim serioși. Până și-n presa centrală, bunăoară, știu vreo câțiva care n-au prea multă treabă cu gramatica. Nu vorbim de diacritice sau alte finețuri tipografice, ci de chestiuni banale, care țin de meserie: aranjarea în frază, virgule prin titluri șamd.

Și-atunci, dacă nici în presă nu mai e la modă asta – zi-i pe nume – gramatica, așa, ce mai vrei de la onor ministrul? El tre` știe pe de rost programul de guvernare și atât; dar să-l știe bine! Dacă-l trezești dimineața, să poată să-l recite și în limba maghiară, ca să le facem pe plac partenerilor de coaliție. Adică nu, de guvernare. Adică… să le facem, ce mai tura-vura!

Ei să-l știe pe de rost, și se vor descurca, așa cum se descurcă la extemporal elevii care vin la școală cu lecția-nvățată de-acasă. Asta va fi, de-acum, sarcina portarilor din ministere: când vin miniștrii la servici, să le deschidă ușa și să le pună câte-o întrebare din programul de guvernare. Iar dacă ezită, să-i trimită pe la Partid sau unde-or ști (umblă vorba că la Ministerul Agriculturii ar fi cel mai aproape de sursa Forței) să mai repete, ca să fie siguri pe ei.

În rest, s-auzim numai de ghini! ON-ON-ON…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.