Dosarele asasinarii lui Kennedy desecretizate de Donald Trump

Presedintele SUA, DONALD Trump, a declarat recent că va desecretiza toate documentele legate de asasinarea președintelui John F Kennedy, în ciuda solicitarilor agențiilor naționale de securitate din SUA de a mentine secreteul asupra unor informatii.

Decizia de a desecretiza toate documentele legate de asasinarea lui John F Kennedy a venit după ce președintele Trump si-a consultat seful de cabinet, John Kelly și a discutat cu agențiile de securitate națională.

Trump va desecretiza toate fișierele, dar nu si pe cele ce contin „numele și adresele oricărei persoane menționate, care încă mai trăiește„, a scris el pe Twitter: „Fac acest lucru din motive de transparență și pentru a pune capat tuturor teoriilor conspirationiste„. Acest lucru vine după ce Trump oprise in ultimul minut publicarea a sute de dosare privind asasinarea lui Kennedy, motivand că „nu a avut de ales” din cauza unui „efect potențial ireversibil” asupra securitatii naționale, justitiei și asupra relațiilor externe.

Mai mult de 2.800 de înregistrări au fost deja publicate după ce administrația a început să lanseze documentele joi seara.

Secretarul de presa al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat joi seara ca Trump le-a cerut agentiilor de presa o transparenta fara precedent, si trimiterea fara intarziere a documentelor catre redactiile ziarelor.

(sursa: express.co.uk)

 

 


 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.