Despre existenţa sufletului omenesc

Cuvântul “suflet” este menţionat în Biblie de cel puţin 400 de ori din care doar în cartea prorocului Ezechiel de 23 de ori. Toate aceste pasaje vorbesc despre existenţa sufletului omenesc.

“Iată că toate sufletele sunt ale Mele. După cum sufletul fiului este al Meu, tot aşa şi sufletul tatălui este al Meu. Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.” (Ezechiel 18:4)

Dumnezeu vorbeşte despre suflet ca şi despre ceva existent, real, care este dat omului dar îi aparţine lui Dumnezeu. Toate sufletele sunt ale lui Dumnezeu şi păcatul este cel care afectează sufletul şi îl face să moară.

Dar, să nu creadă cineva că moarte înseamnă trecere în neexistenţă. Nicidecum. Moarte înseamnă despărţire. Aşa cum la moartea trupului se desparte sufletul de trup, tot aşa moartea sufletului înseamnă despărţirea lui de prezenţa lui Dumnezeu.

Pentru că sufletul care păcătuieşte va muri, să se grăbească fiecare om să-şi mântuiască sufletul prin credinţă în Domnul Isus Hristos şi prin intrarea în Noul Legământ cu El.

(Moldova Crestina)

Rubrica ingrijita de Dan Puscasu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.