Cum sa lupti impotriva sindromului „burnout”…

Ce inseamna „burnout”?… Simplu, o supra-extenuare ce apare mai ales la job. În lumea noastră hiper-conectată, este destul de ușor să te simți supraîncărcat de sarcini. Fie ca smartphone-ul tau bazaie neincetat, sau ca e-mailurile vin unele dupa altele, sau ca se apropie deadline-ul pentru un proiect, pare că nu vom avea niciodata ocazia să oprim toate acestea.

De fapt, gigantul in asigurări AXA a constatat că adulții britanici suferă o „epidemie” de stres datorită culturii „întotdeauna pe pozitii”, de la locurile de muncă. Un studiu efectuat pe 4.000 de adulți a constatat că patru din cinci dintre ei se simt stresați în timpul săptămânii de lucru, în timp ce aproape unul din zece sunt stresați tot timpul.

În timp ce răspunsul la stres poate fi un lucru util care ne ajută să luam decizii, să ne simțim mai energizați și să obținem rezultate mai bune, o activitate peste masura de aglomerata în timpul orelor de lucru poate duce la serioase probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia.

Evident, primul pas în reducerea stresului ar fi să-i vorbești angajatorului despre cum te simți, astfel încât să poți încerca să-ti ușurezi volumul de muncă. Cu toate acestea, există și câțiva pași pe care-i poti face preventiv, pe termen surt, pentru ameliorarea simptomelor.

Ce recomanda expertii? Care sunt cele mai bune remedii naturale la care puteti apela atunci cand simtiti ca pe care le puteți lua atunci când simțiți că stresul va consuma extrem de mult… Ginsengul, sau diferite feluri de seminte ce contin gingseng, magneziul, uleiul de levantica pot fi unele dintre remediile recomandate in acest caz… Asadar, atentie la „burnout”! 

(sursa:breakingnews.ie)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.