Costa Rica va ramane doar Costa, in curand…

Cu exodul asta de romanasi experimentati in para-ndarat-uri, musai babaietii din San Jose (capitala lor – mai cititi, mai cititi…) vor trebui sa-si gaseasca in curand, daca n-au, o Piata a Victoriei… Norocul este ca acolo e cam vara, tot timpul… se poate sta lejer si seara, fara „batutele” pe asfalt din iernile dacice… Si, desigur, sa puna si o primarita vasnica si sa importe si niste „jandari”… Pentru ca  – era sa uit – astia n-au armata, dom’le! Au abolit-o candva prin 1949, uf!

Nashpa e ca pana acum, dupa cum arata sondajele, costaricanii erau cei mai fericiti locuitori de pe Pamant… nu multi, da’ fericiti… Si, ce sa vezi… Incepu transhumanta dacilor mai mult sau mai putin liberi, spre ei… Acum, stiti voi cum e – preventia e cea mai buna, ca tratamentele gen #rezist au avut, la noi, doar efect de paliativ! Asa ca, babaieti din Costa, daca vrei sa va ramana si Rica pe numerele de la masini, puneti rapid de-un mic dna acolo, chiar si asa „de vara”, preventiv! In rest, puteti pune si de-un spiru haret de-al vostru, ca va vin profesori de finante buni…

Si atentie mare la „judetele” de pe langa San Jose! Alea sunt mari incubatoare de afaceri… cu „prolonge” spre carma tarii… Asa ca nu dati cafeaua din mana pe asfaltarile de sub gard! Prietenii stiu de ce… aia care mai stau pe-aici, prin Romania… Ca uite-asa, usor-usor, romanasii pleaca sa colonizeze teritorii noi, din ce in ce mai departe… acolo unde mana omului n-a pus piciorul!

Sorin Alexandru Sontea

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.