Copiii durerii

Despre alocatie s-a mai vorbit? Despre scoli fara autorizatie de functionare, despre scoli cu elevi din clase diferite ce invata impreuna, despre scoli unde nu poti ajunge sau cu toalete total neigienice s-a mai vorbit?

Despre copiii saraci, aflati la limita subzistentei s-a mai vorbit? Despre cei din centrele de plasament, despre cei de care nici macar nu se stie, despre cei ce au abandonat demult scoala, despre cei abuzati in fel si chip s-a mai vorbit?

Despre copiii din Romania care, intr-un numar ingrijorator de mare vor alege traiectorii gresite sau doar oportunitati sau vor pleca unde vad cu ochii cand vor creste… s-a mai vorbit?

Acesta trebuie sa fie cel mai important subiect in agenda de fiecare zi a guvernantilor & co., pentru ca pe termen mediu si lung Romania risca, pe langa depopularizare, alunecarea pe panta inculturii, a lipsei de „meseriasi” in general…

Acesta si nu referendumuri inventate sau tabere de antrenament existente doar intr-o minte tulbure sau tulburata de griji, de frica prabusirii in derizoriu a propriului ego… Extremismul asta, construit sau afisat va duce, cum stim, doar la abaterea opiniei publice de la adevarata Romanie, pe care toti acesti guvernanti & co. au uitat-o!

Foto: Sinaia, in apropierea castelului Peles, 30 sept. 2018, credit: Ziarul de la Cafea

 

Sorin Alexandru Sontea

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.