Cine este Sayfullo Saipov – teroristul din Manhattan

Omul acuzat că a condus un camion inchiriat de la Home Depot, si a intrat cu el într-un grup de pietoni și bicicliști din Manhattan, New York este din Uzbekistan, are 29 de ani, a locuit în New Jersey și a lucrat pentru firma Uber.

Pe măsura ce autoritățile pun cap la cap evenimentele care au condus la acest atac criminal,  încep să apară unele detalii despre viața lui Sayfullo Saipov. Saipov a intrat în SUA în 2010 și a locuit în Ohio, Florida și, ulterior, în Paterson, New Jersey.

Dilfuza Iskhakova, care locuiește în Cincinnati, Ohio, a declarat pentru ziarul The Guardian că Saipov a locuit impreuna cu ea timp de mai multe luni, cu aproximativ șase ani în urmă, dupa venirea acestuia din Uzbekistan.

Părea ca un tip de treaba, dar nu vorbea prea mult„, a spus Iskhakova celor de la The Guardian. „El mergea doar la muncă și se intorcea acasa. A lucrat la un depozit.”

Iskhakova a spus că Saipov aplica pentru Cartea verde atunci când s-au cunoscut. Arhivele din statul Ohio arată că Saipov a înregistrat o mica afacere cu vehicole, la adresa Dilfuzei, in mai 2011.

Iskhakova a declarat că familia ei a pierdut contactul cu Saipov în ultimii ani și credea că acesta s-a mutat din Ohio în Florida, apoi în regiunea New York și că are acum o soție și doi copii mici.

Reamintim ca 8 oameni au fost uciși și alți 11, inclusiv doi copii, au fost răniți atunci când un bărbat a condus un camion inchiriat de la Home Depot, pe o banda pentru ciclisti din orașul New York.

Cinci prieteni argentinieni care se aflau în vacanță în Manhattan se afla printre cei morți. O femeie din Belgia care vizita orașul împreună cu sora și mama ei este, de asemenea, una dintre victimele atacului.

Saipov a fost împușcat în abdomen de către poliție, a suferit o intervenție chirurgicală și rămâne în stare critică la spital.

(sursa: The Guardian)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.