Carte de… învățătură?

Târgul de carte Gaudeamus îl are ca președinte de onoare al ediției 2017 pe dramaturgul şi jurnalistul Matei Vişniec și folosește de ani de zile ca slogan expresia „Carte de învățătură”. Dar iată că în acest an târgul a împrumutat ceva din absurdul pieselor lui Vișniec, iar personajele care intrau în pavilionul Romexpo păreau să pășească pe scena unui teatru fantastic.

Mălin Bot, pe care-l consideram până acum un jurnalist independent și oarecum izolat, a reușit să facă vreo câteva filmulețe suprarealiste apropiate de cinematografia lui David Lynch. Văzând cum se ascunde personajul după Mălin Bot, sau cum îi pune mâna pe gură și râde, regret că am ratat cel mai absurd Gaudeamus posibil.

La lansarea „Luptei politice” a lui Voiculescu, acesta și-a dat singur măsura valorii (sau a inversării valorilor):

Vă fac o mărturisire. Astăzi când m-am trezit am avut primul gând spre eveniment.

E primul meu eveniment public după ce trei ani de zile am stat în trening. Trening, și acum trebuia să-mi pun un costum. Trebuia să aleg o cravată. Trebuia să aleg ce vă spun.

A fost greu, dar am băut o cafea și…

Din păcate, în România s-au răsturnat scările de valori. Deci, dragii mei, și din carte și fără carte, mesajul e următorul:

Trebuie să ne trezim. România trebuie să reașeze scara valorilor.

La lansarea cărții lui Voiculescu au asistat actuali și foști jurnaliști ai Antenelor, printre care Răzvan Dumitrescu, vedeta postului local NCN Cluj, alături de Victor Ciutacu sau Mugur Ciuvică. Sursă foto și video: canalul de youtube Mălin Bot.

2 comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.