caramitru (jr) si mihai (neamtu): hai dihai, dihai, dihai*!

Caragiale a fost, este si va fi cel mai bun observator politic din Romania. Dar pentru ca el nu mai este aici, intre noi, sa consemneze, cu umorul sau fin, galcevile contemporanilor nostri ajunsi intr-un fel sau altul in politica mica, sa redam noi cateva dialoguri dintr-o posibila comedie ce va fi scrisa, candva, de un alt dramaturg, poate nu cu acelasi har, dar macar cu acelasi talent in a zugravi derizoriul.

Neamtu: „Alianța 2020 (USR/Plus) susține la nivel european politicile lui Macron/Verhofstadt: migrație necontrolată, porți deschise pentru populațiile africane, toleranță față de Islamul politic, secularism agresiv și globalism fără frontiere. Pentru că nu le pasă de creștinism, patriotism și istorie, liderii USR/Plus vor abandona Basarabia în ghearele Rusiei.

Caramitru Jr.: „Mihai Neamțu și aripa ultra-conservatoare din PNL: niște imbecili. La fel ca si aripa USL-ista. Le e frica de o alianța guvernamentală cu USR/PLUS (care va fi făcută de aripa “normala” din PNL). Aici e problema din PNL. Aripile astea care încă sunt acolo. Sa ii dați afara mai oameni buni ca altfel va duc in jos rău de tot.”

Neamtu: Lumea știa că vindeți bilete la teatrul național, nu la teatrul de comedie. Poate eu sunt „imbecil”, dar dacă sunteți dvs. sunteți un apucat, curajos doar în spatele tastaturii și laș în confruntările directe? 

Caramitru Jr.: Eu l-am taxat de imbecil. Trebuia să mai adaug și ticălos. Îmi mențin afirmația. Acum cere o “dezbatere” cu mine. Ce sa dezbat cu oameni dezaxați? Nu ma cobor la nivelul lor si nu îi ajut sa își crească profilul public.

DIHÁI adv.:Mai ~ mai ceva; mai strașnic. /Orig. nec. (DEX).

Sursa: diverse publicatii/net

Foto: din spectacolul Caragiale Express sursa: timp-liber.acasa.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.