londonbus

Cafeaua englezilor va porni si… autobuzele!

Englezii vor folosi zatul de cafea pentru crearea unui biocombustibil care va alimenta autobuzele din London.

Biocombustibilul ce va fi destinat transportului public londonez va fi obtinut amestecand uleiului extras din zatul de cafea cu motorina. Firma Bio-Bean care se ocupa de crearea biocombustibilului spune ca a obtinut deja suficient ulei de cafea cat sa ajunga pentru alimentarea unui autobuz timp de o luna. 

Transport for London (TfL), firma care asigura transportul public londoneza a inceput de mai mult timp sa foloseasca biocombustibili in detrimentul combustibililor clasici, din dorinta de a limita emisiile toxice. Astfel, s-au folosit reziduuri alimentare – ulei de gatit sau seul obtinut din prelucrarea carnii, pentru un numar mare de autobuze londoneze. Zatul de cafea este insa o premiera in compunerea unui combustibil pentru vehicule.

Se spune ca londonezii lasa in urma anual peste 200 000 de tone de zat de cafea. Bio-Bean nu face altceva decat sa preia reziduurile de cafea de la cafenele si fabricile de cafea instant si sa extraga uleiul din acestea in fabricile proprii. 2, 5 milioane de cesti de cafea ar fi suficiente pentru alimenta un autobuz timp de un an.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.