Barfe politice… pana la Inaltare!

…și-a făcut, în sfârșit, partid. RO+ e de stânga așa cum e PSD-ul social-democrat. Dar vai, ce-a mai sărit toată lumea: nu se poate, tocmai tehnocratu` ne-a dat țeapă? s-au oțărât miticii. Acu se trezi și el cu partidu` lui? se supărară pe el și oltenii. Ne lași, sălăjene? îşi luat arţag de la ardelenii lui, așa că analiștii politici se întreabă cine-or fi cei 16.000 de „specialiști” simpatizanți care s-au înscris în partidul încă neînființat cu acte în regulă: dobrogeni, sau bănățeni?

Așa cum a recunoscut singur noul prezident de partid Dacian Cioloș, povestea cu stânga/dreapta e un moft. Nu mai există ideologii la partidele politice, ci doar niscaiva interese de grup și de moment, cu mențiunea că interesele pot fi și legitime sau oportune. Nu se știe dacă partidul cu nume de sală de fitness, concurând aici cu cel al lui Băsescu (ce vă sugerează dvs Mișcarea… sau împreună?) va fi un partid de lider sau un partid-balama.

Partidul-balama este acela care nu își face iluzii că va juca alt rol pe eșichierul politic decât de-a aduce procente unei majorități parlamentare, așa cum a procedat UNPR-ul lui Oprea. Acuma, că tot s-au terminat alegerile din Ungariacu un discurs anti-Soroș al lui Vikor Orban, să ne vedem și de oile noastre: umblă vorba că vechii lideri ai fostului Partid Democrat Liberal, în frunte cu Adriean Videanu, Emil Boc și Anca Boagiu ar vrea să reînființeze LePeDe-ul portocaliu. Asta dacă tot bârfim, și colportăm știri aiurea, după cum v-ați dat seama din titlu, sper 😉

Fosta formațiune a lui Traian Băsescu ar urma sa implodeze PNL-ul după dezertarea de sub conducerea lui Orban Ludovic și a Bușoiului a nu mai puțin de șase importanți lideri democrați, majoritatea din Transilvania, care nu prea „înghit” nici acum alianța „contra naturii” cu vechii liberali. Se pare că povestea cu marele pol al dreptei nu mai convinge pe nimeni, nici măcar pe artizanii uniunii.

Marius Iacob

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.