Apple poate deveni prima companie care valoreaza un trilion de dolari

Acțiunile Apple s-au ridicat la un nivel record, in momentul in care noul iPhone X a ajuns in rafturile magazinelor de profil din întreaga lume. Lansarea a coincis cu rezultatele foarte bune ale companiei Apple, vânzările acesteia crescând cu 12%, până la 52,6 miliarde de dolari (40 de miliarde de lire sterline), la inceput de septembrie.

Actualul iPhone, care aniverseaza 10 ani si care se vinde cu 999 de lire sterline, este cel mai scump telefon Apple de pana acum.

Analistii spun ca Apple a fost foarte aproape de a deveni prima companie de o mie de miliarde de dolari, datorita actiunilor care au crescut cu 2%. Compania, cu sediul în California, care vinde și computere, iPads și are venituri si din multe aplicații, este acum evaluată la aproape 900 de miliarde de dolari (690 de miliarde de lire).

IPhone-ul X renunta la butonul „home” cu amprenta și poate fi acum deblocat cu o noua tehnologie de scanare a feței. 

Apple a vândut mai mult de 46,6 milioane de telefoane în perioada iulie-septembrie, în creștere cu 3% față de anul precedent. Aceste vanzari au generat 28,8 miliarde de dolari, mai mult de jumătate din veniturile sale.

(sursa: bbc.com)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.