Americanca arestata pentru complot, in Zimbabwe, din cauza unui tweet!

Americanca Martha O’Donovan a fost arestata de politia din Zimbabwe pe motivul ca ar fi scris intr-un tweet despre presedintele Robert Mugabe cum ca acesta este un om egoist si bolnav. Robert Mugabe are 93 de ani si este presedinte de 30 de ani.

Martha O’Donovan este acuzata de complot in rasturnarea guvernului si conform legii din Zimbabwe poate fi pedepsita cu pana la 20 de ani de inchisoare. Arestarea ei pare a fi prima de acest gen de când s-a creat un minister al informaticii, in Zimbabwe, cu o luna in urma. 

Doamna O’Donovan, care conduce Magamba TV, o platforma video satirică on-line, a fost „arestată în timpul unui raid de dimineață la reședința ei din Harare„, a declarat Zimbabwe Lawyers for Human Rights (ZLHR) într-o postare pe Facebook.

Polițiștii o acuză ca ar fi postat pe Tweeter: „Suntem conduși de un om egoist și bolnav,
Tweet-ul în cauză, datat 11 octombrie, include o ilustrație a unui bărbat care folosește un cateter, precum și o fotografie a domnului Mugabe, cu un cerc desenat jurul abdomenului. Ambasada SUA din Zimbabwe nu a trimis inca o cerere de interventie in aceasta problema.

De ce are Zimbabwe un „minister al WhatsApp-ului”? „Aceasta arestare marchează începutul unui nou capitol sinistru al guvernarii din Zimbabwe, prin atacul asupra libertății de exprimare, iar noul câmp de luptă este mass-media socială”, a declarat directorul regional adjunct al Amnesty International, Muleya Mwananyanda.

(sursa: bbc.com)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.