Am fost prea ocupati cu viata, ca sa ne gandim la moarte… #COLECTIV

Nimic nu va inlocui ingerii care au plecat de langa noi… nici miile de lumanari, nici multimile adunate intru adevar, in strada… Poate doar momentele de reculegere ale noastre, in tacerea de acasa. Candva, in anii ’70, Greg Lake (E,L&P) punea pe corzi cateva vorbe: “Si tu si eu suntem raspunsurile zilei de ieri”. (The Sage)

Privind cu multe luni inapoi, raspunsurile “zilei de ieri” au fost dureroase…Mortale. Pentru ca intrebarile au plutit prea mult in aer, iar noi am fost prea timizi ca sa le punem atunci cand trebuia. Pentru ca noi am fost prea ocupati cu viata ca sa ne gandim la moarte…

Iar acum, cand niciodata lacrimile nu ni se vor usca sub cearcane, cand incercam sa ne intoarcem la noi, la muzica din noi, la galagia din noi, la revolta din noi, parca ne impiedicam de ceva. Poate de neputinta noastra, poate de trecuta noastra lipsa de reactie. Poate de trecutele noastre griji, care acum ni se par mai mici.

Nimic nu va inlocui ingerii care au plecat de langa noi, de tineri… Poate doar zgomotul cu care suntem datori celorlalti dupa ce vom tacea in noi, catva timp. Un zgomot care incepe sa semene a tumult.

Cu multe luni inapoi, asezam in rafturi intrebari nerostite, uitand ca intotdeauna Dumnezeu are raspunsurile. Doar el. Dar nu singur. Ar fi trebuit sa i le punem, sa i le cerem, fiecare in felul lui. Fiecare in sufletul lui. Nu stiu ce ne-ar fi raspuns El, atunci, dar stiu ca ne-am fi incrancenat sa I le punem iar si iar. Si astfel am fi devenit mai intelepti… cred.

Nu stiu ce va urma dupa lacrimi. Nimeni nu stie. Putem doar sa credem ca vor veni vremuri mai bune pentru copiii nostri. Ca ei vor sti sa-si puna la timp intrebari, si ca ca vor gasi mai usor raspunsurile. Pentru ca sufletele lor sunt mai curate…

Nimic nu va inlocui ingerii care au plecat de langa noi… Poate doar zgomotul cu care suntem datori, zgomotul ce seamana din ce in ce mai mult cu un tumult.

Sorin Alexandru Sontea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.