malcolm young

AC/DC este din nou in doliu

Co-fondatorul și compozitorul trupei AC / DC, Malcolm Young, a murit la varsta de 64 de ani. Legendarul chitarist a decedat doar la cateva saptamani dupa moartea fratelui sau mai mare, George Young, producatorul lui AC/DC si chitarist al trupei Easybits.

Malcolm Young a murit înconjurat de familie, după o lungă bătălie cu demența.

Născut la 6 ianuarie 1953 în Glasgow, de unde a emigrat impreuna cu cu familia sa în Australia, în 1963, Young a fost cunoscut ca fiind „motorul” din spatele trupei AC/DC pe care a fondat-o împreună cu fratele său mai mic Angus în 1973.

A scris multe dintre piesele trupei și a dat nastere unora dintre cele mai bune riff-uri de chitara. Astfel au aparut „Back In Black„, „Highway to Hell„, „You Shook Me All Night Long” și multe alte piese celebre care au facut din AC/DC una dintre cele mai mari trupe din istoria rockului.

În aprilie 2014 trupa a anuntat ca Young va lipsi temporar pentru a se trata de dementa, iar in septembrie in acelasi an, Malcolm s-a retras definitiv.

El a fost înlocuit de nepotul său Stevie (baiatul altui frate mai mare, Stephen), pentru ultimul turneu al trupei, care promova albumul „Rock Or Bust” din 2014.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.