protest

Aberațiile unui încurcă-lume

Ce spune blogger-ul cu două fețe și nume, zis Duca (dar și Bogdan) despre miscarea #rezist, într-o tiradă vadimist-încriminatoare sub titlul „Mișcarea neofascistă #rezist” (doar spicuiesc, pentru că ciorba sa lungă suferă nu doar de lacune logice, ci și de mari hiatusuri privind teoria comparației):

Peste ani, dacă vom supraviețui, vom putea scrie studii despre cum se naște o mișcare radicală, pornind de la mișcarea #rezist. E evident efortul de radicalizare al grupurilor frustrate de propriul lor eșec electoral și democratic din 2016 și ce a urmat”. 


Ce mai spune doctorul (în științe politice!):

Tema principală a radicalizării este anticorupția pentru că e mecanismul care poate oferi cel mai ușor excitarea sentimentului de ură, fără de care radicalizarea nu are sens. Țintele sunt mereu aceleași: ”corupții clasici”, arhetipali: Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Liviu Dragnea…. Despre ei ”se știe” că sunt corupți. Iar faptul că ”se știe” e suficient. Nu e un scenariu nou. Îl găsiți în propaganda nazistă de dinainte de venirea la putere: mesajul că Germania trebuie într-un fel eliberată de ea însăși, pentru a ajunge la conștiința de sine, care nu poate fi alta decât național-socialismul

Și o tot tine așa… cum că USR-ul face circ, iar Mălin Bot umblă după parlamentari pe la toalete, toate astea zgâriate cu pixeli ce salivează de ură, după întâmplările de la Târgul de Carte Gaudeamus…Unde vezi tu radicalism dottore – o expresie uzuală în grupul din care face parte -, ca sa nu mai vorbim despre neofascism, la cei 600.000 de cetățeni care au sărit în apărarea justiției, după o ordonanță aberantă, dată de un jurist făcut pe puncte? De solidaritate ai auzit, îți mai amintești? Sau e un concept pe care l-ați demonetizat complet, după ce l-ați achiesat?

Unde vezi tu – ca absolvent de teologie (sic!) – rezerva față de Biserică, sau nu înțelegi, deși ar fi trebuit, că sunt contestate afacerile și luxul reprezentanților săi, nu Biserica în sine? – dar parca și Vadim făcuse teologia, și tot degeaba – , că este total de neacceptat refuzul preoților de a oficia o slujbă pentru tinerii decedați după dezastrul Colectiv? Sau merțanurile și banii luați de la Sănătate pentru proiecte monumentale cărora nu le venise timpul… ? Cât despre anti-comunismul de care vorbești și pe care-l denumești „sfertodoct”, da, el exista într-adevăr, dar într-o formă pe care tu n-ai cum s-o înțelegi niciodată doar citind din cărți! Este în fapt un protest față de lipsa de smerenie, teologule! Lipsa lor de smerenie, a politicienilor de stânga îmbrăcați în costume Armani și posedând, din lefuri de bugetari, domenii și piscine!

Asa că, domnule blogger, chiar dacă îți asumi aberațiile pe care le-ai scris poate dintr-o frustrare de care-i bănuiești (culmea) pe alții, poate dintr-o totala opacitate fata de tot ceea ce înseamnă democrație, asa cum este ea, cu bune și cu rele… poate din… nimic, pentru ca toată tirada ta e un nimic… pentru mine ramai doar atât: un încurca-lume, un idiot util (cuiva, știi tu mai bine cui)!

Sorin Alexandru Șontea
(foto: Digi TV)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.