A murit Eddie Clarke, chitaristul trupei Motörhead

„Fast Eddie” era ultimul membru din trupa originala Motörhead…

Eddie Clarke a murit în spital din cauza pneumoniei, potrivit unui mesaj de pe pagina de Facebook a trupei, scrie The Guardian.

Clarke, al cărui nume de scenă era „Fast Eddie“, a făcut parte din formula originală a grupului Motörhead, alături de solistul Lemmy Kilmister şi basistul Phil „Philty Animal“ Taylor, din 1976 şi până în 1982.  Chitaristul era ultimul supravieţuitor al clasicului grup Motörhead, după ce Phil Taylor a murit în luna noiembrie a anului 2015 din cauza insuficienţei hepatice, iar Lemmy a cedat luptei cu cancerul o lună mai târziu.

Clarke a cântat, atât la chitară, cât şi cu vocea, pe primele şase albume ale trupei. Trioul şi-a lansat albumul de debut în 1977 şi a produs numeroase hituri, inclusiv „Ace of Spades“. Clarke a părăsit trupa în 1982 şi a format Rockway, alături de basistul UFO, Pete Way, lansând şapte albume şi mergând în turnee cu AC/DC. De la începutul anilor 2000, Clarke a cântat de mai multe ori cu Motörhead în calitate de invitat.

Doi dintre muzicienii care au făcut parte de-a lungul anilor din trupă şi-au exprimat regretul pentru pierderea lui Clarke. Chitaristul Phil Campbell: „Sunt şocat, va rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră pentru riffurile sale.“ Toboşarul Mikkey Dee: „E o veste groaznică, ultimul dintre cei trei prieteni. L-am văzut pe Eddie cu puţin timp în urmă şi era întră-o formă fizică grozavă, aşa că sunt complet şocat acum. Ne-am înţeles întotdeauna excelent. Abia aşteptam să ne revedem în Marea Britanie în această vară când urma să cântăm cu Scorpions. Acum, Lem şi Filthy pot să cânte cu Eddie din nou şi, dacă veţi asculta cu atenţie, sunt sigur că îi veţi auzi, aşa că fiţi atenţi!“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.