20% dintre restaurantele britanice, in pericol de a fi inchise din cauza Brexit-ului

Un număr tot mai mare de restaurante britanice riscă să fie inchise din cauza Brexit-ului, potrivit unor studii recente. Firma de contabilitate Moore Stephens a declarat că 20% din restaurante, adica aproape 14.800 de puncte de vânzare sunt amenințate cu închiderea. Numărul de restaurante care si-au declarat insolventa a crescut cu 13% în anul care s-a incheiat în martie 2017, potrivit studiului.

Scaderea lirei britanice in raport cu celelalte monede si mai ales fata de euro, a avut o influenta negativa asupra sectorului restaurantelor din Marea Britanie. Si aceasta datorita costurilor in crestere ale produselor de import, ceea a dus la scaderea drastica a profiturilor acestora.

Reprezentantii Moore Stephens au declarat că decizia guvernului de a majora salariul minim al  angajatilor cu varste incepand de la 25 de ani, la 7,50 lire sterline/ora,  în aprilie 2017, a pus, de asemenea, o presiune asupra restaurantelor care se luptă să facă un profit.

Lanțurile de restaurante Byron, Prezzo și Jamie’s Italian au inchis fiecare un numar de locatii, toate  în ultimul an, în timp ce lanțul de fast food Handmade Burger a intrat în insolventa la începutul acestui an.

Creșterea numărului de insolvențe din ultimul an arata cât de dificile sunt condițiile de piață acum. Planurile financiare devin incerte în sectorul restaurantelor”, a declarat Jeremy Willmont, directorul compartimentului de restructurări și insolvențe al companiei Moore Stephens.

Succesul unui restaurant se poate schimba foarte rapid, pe măsură ce consumatorii vor căuta alte variante noi si interesante. Un restaurant care nu se aliniaza tendințelor pieței va avea multe greutati in aceasta perioada„, a adăugat el.

(sursa: independent.co.uk)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.