20 18 anul negurii in Romania

Am vorbit pe un trotuar „de stat”. Pe lumina – deci, fara a intra in „zona” de odihna a locatarilor din jur… Am vorbit la un microfon, la o statie improvizata, pentru ca nu aveam voie sa vorbim in Piata… ISU nu permite un generator amarat in Piata, dar permite ca 99 la suta din scolile din Bucuresti sa nu aiba autorizatie! Ca asa e-n tenis!

Am vorbit de una, de alta, de copii, de nevoi, de venalii care ne conduc, de ziua de azi, de vot, de nevoi, de coeziune, de alocatii… chestii neinteresante pentru gusterii din palatul victoria – lua-l-ar gaia!

Am vorbit cu o audienta de invidiat… zeci de jandari – ca-n Topaceanu… – nu jandarmi! Si cativa de-ai nostri, oameni normali, indignati de atatea abuzuri… ca nu le mai putem tine socoteala… Sa ne-o tina ei!

Si, gata! Politicos, capitanii ne-au amendat! Asa se scrie istoria… Istoria unui popor condus de habarnocratie si de interese marunte – ei, nu chiar marunte! Marunte fara de istorie… Romania a uitat in 28 de ani ca atunci, intre tancuri, ne-am castigat in primul rand libertatea de expresie! Ca orice tara in care democratia exista, cu adevarat…

Pe curand! Ne vedem la urmatoarea amenda… cat despre a vorbi… nici pe departe! Intr-o celula, undeva, departe, au ingropat cuvintele… ei, astia de-acum, cu sau fara mustati… dar suferind de-o ignoranta respectabila!

Sorin Alexandru Sontea

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.